+88 489 45985 Maandag tot Vrijdag 10:00 - 21:00

Waterschade

Mobiele telefoons worden vaker nat dan u verwacht. Een onverwachte hoosbui of omgestoten glas kan een toestel flink beschadigen. En natuurlijk zijn er de toestellen die in de wc pot of bad vallen, die uit onze handen glijden tijdens de afwas of wanneer we naast het zwembad staan.

Waterschade is een van de meeste lastige schades om te herstellen. Maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

Om geen permanente schade aan uw toestel te veroorzaken dient u onmiddellijk de batterij te verwijderen. Doet u dat niet dan kan deze tijdens het opladen oververhit raken, en kan het tot kortsluiting of zelfs brandschade leiden.

Ook kan het er toe leiden dat het toestel, wanneer het uit wordt geschakeld, niet meer aan wil gaan.

Het proberen doorverkopen van een toestel dat is nat geweest, is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Veel toestellen zijn voorzien van een speciale sticker die van kleur veranderd wanneer het toestel nat is geweest. Deze sticker zit doorgaans dicht bij de batterij. Ook de batterij zelf zal zijn voorzien van zo’n sticker. Deze is doorgaans wit van kleur maar zal, zodra deze nat is geweest, een rode kleur aannemen.

Soms kunt u waterschade zelf oplossen. De afgelopen jaren heeft de Handy Specialist goede ervaring opgedaan met een aantal simpele methodes. We bespreken er een paar;