+88 489 45985 Maandag tot Vrijdag 10:00 - 21:00

Kapot scherm

Met name de generaties smartphones hebben een zeer kwetsbaar scherm. U hoeft het toestel maar even te laten vallen en het leed is geleden. Gelukkig hoeft een kapot scherm niet meteen het einde van het toestel te betekenen.

Het hangt er sterk van af welk deel van het scherm beschadigd is.

Wanneer het het toetsenbord is, dan is het soms mogelijk om de onderliggende laag, die de invoer registreert, te hechten aan het glas. In dat geval kunt u van de telefoon gebruik blijven maken zoals u altijd al deed. Het lijmen van het glas kan ook een optie zijn wanneer het puur om het scherm gaat. Dat raden wij alleen aan wanneer het om een kleine barst gaat waarvan de invloed op de leesbaarheid beperkt zal zijn.

Wanneer u echter toch gedwongen bent om het glas te vervangen, dan is  het vaak mogelijk om relatief eenvoudig en goedkoop een nieuw glas te bestellen.

Het vervangen van het scherm zou niet nodig hoeven zijn. In veel winkels kunt u tegenwoordig zogenaamde scherm-beveiligers kopen. Deze dunne laagjes plak-laminaat zijn ijzersterk en zullen krassen of scheuren in het glas voorkomen.